2015-08-03 1985 浏览
上個禮拜就去左係銅鑼灣二期個間滿屋食飯,因為個fd上一次食完話好好食,叫我一定要去食。既然佢咁推介,咪去試一試。我好記得個日係星期一去食,正常黎講星期一應該好少人,點知八點半去到二期樓下已經見到條龍長到嚇死人,之後等lift仲要分四批,可想而知有幾多人。不過既然咁多人食,相信都唔會伏得去邊既,所以我又對呢間放題有d期待。上到去,就有d員工係門口幫我地帶位,因為我同屋企人去食,都唔想兩位老人家坐得咁辛苦,所以就book個陣講左要求卡位。張卡位雖然唔係特別大,但係好舒服。跟住講下d野食,總括黎講係好食,如果十分滿分,我應該會俾九分。刺身算多款式又新鮮,d三文魚腩冇得彈xd。沙律小食好多出面放題冇既款,好有新鮮感。熟食水準唔洗多講,一個字,好,我最鍾意焗蠔同埋芝麻雞翼,食到停唔到口。而呢間放題既服務都幾抵讚,d員工好勤力咁幫我地加茶換碟,而且好有禮貌。D傳菜既人好在唔會好似出面有d放題咁就咁隊俾個客而懶得放落枱,佢地有時仲會幫我地手執靚個位擺多d野,抵讚!!埋單連加一都係二百幾蚊,以呢個質素程度既放題黎講,好抵食,以後一定會再幫襯。

2015-07-27