2020-10-13
今次講左cafe 既裝修先 樓上cafe 鋪頭細細 低係就睇得到店主好有心機裝飾間舖頭 一出𨋢已經望見 一個型格吧枱 坐位唔算多 以黑色做主調 店主應該係一個愛酒之人 有一個酒牆 做粉飾 裡面有不少收藏 放係度展示 令鋪頭變得好有格調 係打卡好地方今日係度食左咩呢 因為去既時間未肚餓 所以只係簡單叫左Sneak 同飲品 叫左一杯Cold Brew 烏龍茶 一杯抹茶芋圓Latte唐揚雞 同薯條我會推介Cold Brew 烏龍茶由於萃取出來的兒茶酸和咖啡因含量更少,冷萃茶的苦味更加柔和 味道清香 而且仲會帶出甜味 感覺清爽 外觀上好似一杯好滑既啤酒抹茶都係我既至愛 一層一層一個富士山既做型 奶同茶比例好 所以味道亦非常香 不帶苦澀 又唔太甜 芋圓亦煙韌有口感Sneak 反而只係點綴唔算太特別 Menu 上面仲有其他signature 飲品 都有非常靚既外觀 影相📸️係一流 價錢方面: 兩杯野 兩個sneak $195 算可以總括 如果下午想飲杯茶 呢度會係其中一個好選擇下次有機會 我會黎試其他
叫左一杯Cold Brew 烏龍茶 一杯抹茶芋圓Latte
唐揚雞 同薯條