小編覺得嚟過呢間食嘢,就會記得,因為無論係餐廳地點、餐廳名同嘢食味道都會令人記住。餐廳無論係嘢食定裝橫,都充滿泰式風味!雖然當日都多人,但職員都好有禮貌、有耐性,會再回訪😆♥️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 泰式燒魷魚原條手臀咁長嘅魷魚,燒過後依然嫩滑彈牙,一啲都唔韌,點埋酸辣醬汁,開胃清爽 ❥ 胡椒粉絲焗大頭蝦4大隻大頭蝦,一隻size有一隻碗咁大,肉質幾彈冇雪味,底啲粉絲吸晒醬汁同蝦嘅鮮味,唔會好乾❥ 泰式炒椰菜苗用泰式香辣醬汁去炒,辣得嚟冇苦澀味,仲保持住翠綠爽口嘅口感,夠晒惹味!❥ 冬蔭功湯(細)酸辣又充滿香料味嘅冬蔭功,入面仲有好幾隻爽彈大蝦,就算係細size,小編同朋友仔每人都分到兩碗左右,抵飲架!❥ 串燒三拼豬|雞|牛一碟有6串,落單嗰陣可以自由配搭,6串雞肉都得!燒到微微焦香,份量十足雞肉軟身、有肉汁;豬肉口感較實在;牛肉唔韌❥ 芒果沙冰❥ 椰汁沙冰芒果沙冰充滿香濃天然芒果味,就算啲冰溶咗,芒果味依然咁濃椰汁沙冰味道清爽,有椰奶味,相對冇咁甜∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧

❥ 泰式燒魷魚

❥ 胡椒粉絲焗大頭蝦

❥ 泰式炒椰菜苗

❥ 冬蔭功湯(細)

❥ 串燒三拼
豬|雞|牛
雞肉軟身、有肉汁;豬肉口感較實在;牛肉唔韌

❥ 芒果沙冰
❥ 椰汁沙冰
芒果沙冰充滿香濃天然芒果味,就算啲冰溶咗,芒果味依然咁濃
椰汁沙冰味道清爽,有椰奶味,相對冇咁甜