2016-08-28 565 浏览
老朋友仔約出黎食生日飯,想找就腳又特別既餐廳,見到之前有facebook 朋友仔食過,咁就決定一齊去呢間試下。原來預早三日打電話黎預約晚餐時段,點知full booking until oct, 只可walk-in, 咁我地唯有早D去攞位。地址好易找,響地鐵站出口轉左,你會見到大番薯個背面,行上樓睇就見到間餐廳。六點半開始等位(三位),等到八點鐘先有得入座。等候期間餐廳有提供免費幸運曲奇、飲水機及小量等候座位,仲有老夫子人物figure 可拍照留念,個人認為都算係一個幾窩心的安排。入到去,裝修以老夫子為主題,連餐牌都係老夫子。菜單名稱以漫畫故事名稱為提(無獨有偶、千奇百趣……)不過我地order時都係叫番個食物名(有D唔夠入戲😅)真心覺得食物質素唔差,係無乜驚喜,以一間主題餐廳來說,價錢算是中上。未去過上去影相到此一遊係0k,但應該唔會有下次。

入到去,裝修以老夫子為主題,連餐牌都係老夫子。