2025-03-19
又到咗每月同朋友嘅聚會 揀咗間日式裝修嘅餐廳 今日天氣不錯 涼涼地又冇落雨 所以揀咗室外 幾舒服一汁三菜 $150主食: 清酒醬燒鰻魚 (+ $15)前菜係自家製嘅蔬菜凍 幾特別😍店員仲好細心咁準備咗個木牌仔 上面詳細講點樣食👍🏻個杞子飯好養生 不過飯嘅質感偏硬 同埋個飯只係暖暖地 唔夠熱 不過唔緊要 主飯燒鰻魚先係重點 好好食😋好大條 啖啖都係肉而且冇細骨 個醬又岩岩好 唔會太咸 好值得一試😋一汁三菜 $150主食: 大阪燒風味黑胡椒烤雞塊 朋友叫咗嘅大阪燒風味烤雞塊亦都好多汁 雞肉好嫩口 又Juicy😋伯爵茶傳統班戟 $108班戟同平時食開用蛋漿整嘅唔同 佢似蛋糕嘅質地 睇落好硬 實質軟綿綿 仲要係熱嘅伯爵茶味道 再配埋雲呢拿雪糕一齊食 又凍又熱 好特別😋不過佢唔係啖啖都有麻糬 麻糬側埋咗喺一邊 麻糬係紅糖味👍🏻如果覺得膩 可以配埋提子一齊食總結: 整體都唔錯 適合約會或者兩個人安靜地傾偈嘅餐廳 食物都睇得出好用心安排
一汁三菜 $150
主食: 清酒醬燒鰻魚 (+ $15)
一汁三菜 $150
主食: 大阪燒風味黑胡椒烤雞塊