2019-07-18 2121 浏览
媽咪好鍾意入馬場食飯,有得食下野又賭下馬仔佢覺得好開心,咁啱屋企人有張二人同行一人價錢嘅coupon,梗係同媽咪黎食buffet啦!自助餐包左一個主菜一杯餐茶,出面嘅食物就任食,指定時間仲有果汁任飲。食物款式當然吾可以同酒店自助餐相比,但應有嘅都有,沙津餐湯奄列冷盤魚生海鮮甜品等等,食物質素絕對有保證,加上環境舒服,坐位寛敞,抵食之選!👍魚生好新鮮,馬刀貝好爽口,三文魚腩好肥美(不過無影),肥到好似食緊肥豬肉咁🤣主菜吾使加錢嘅就有兩款(其他就要加錢升級),兩款我地都叫黎試下,一款係吾知咩豬肉腸,一款係蜆肉意粉,吾使加錢嘅基本主菜吾使預佢好食,水準一般,我寧願留番個肚食出面嘅buffet食物好過!海鮮種類吾算多,有蝦有藍青口有螺。蝦又新鮮又大隻,隻隻都有膏架!藍青口好食,而螺就爽甜無沙。另外,我尤其鍾意個煙三文魚,餐廳應該係加左啲橄欖油落去,令到啲煙三文魚多左油份,食落口感好滑而吾會乾爭爭,而三文魚本身嘅質素都高,伴埋洋蔥食一流,飽都要食多幾塊....甜品我本身就無咩興趣嘅,因為我最怕食海綿蛋糕,不過見到有個香蕉 cake ,無咩海綿蛋糕在內,我又鍾意食香蕉味嘅野,梗係拎件試下啦!食後感

食後感....正呀!香蕉味好香,又吾會太甜,吾加朱古力碎上去就更加perfect!
2019-07-01