2011-08-15
HI, 我係 MARIANNE, 第一次寫食評, 歡迎前輩俾意見我呢前兩日在黃泥涌市政大廈食o野, 一個common area, 但好似幾間一齊做生意, 都唔知邊間打邊間, 就點指冰冰在銖記海鮮飯店落腳因為只係我同老公二人, 就簡單的兩送一個燉魚翅做晚餐; 先講西蘭花炒班塊, 無咩特別的, 味道較淡, 還好西蘭花炒得夠鑊氣, 但調味就差了些; 班塊無班味, 似係雪牀魚柳肉law, 吃了兩件就無動力再食吃下去蒸聖子就幾好食, 聖子ge肉好鮮甜, 隻聖子又大隻, 最鍾意粉絲, 吸了豉油的味, 送飯至好, 但食食下發現有陣怪怪的油益味..雞燉魚翅就一般水準, 翅只係翅毛, 同埋翅頭的膠位居多, 當然幾十蚊一中就唔可以太高要求, 但o既然係o甘就不如唔好食食物水準唔高, 一試就算了
食物水準唔高, 一試就算了