2022-03-04
行一田行到餓,就地揀左鳴虎食個午餐😬餐廳叫鳴虎拉麵,但冇拉麵,得飯🤭🐷豚肉生薑燒配薯餅汽水$78一入口就有好香嘅薑味,個調味同豚肉好夾,豚肉雖未至於好嫩滑,但口感絕對唔差,仲有點肥帶爽。洋蔥都煮得好入味,唔錯唔錯😋。跟餐個薯餅好好食,係紫薯,入面仲食到栗子🌰,好鬆軟,外層炸得好酥脆,唔會油淋淋,食完都唔覺得膩。🍚飯係日本飯,飽滿軟糯,有少許飯素,如果飯素再多點就好喇🤪呢個套餐男仔食都夠飽😋。🐮燒牛肉飯配沙律汽水$72牛肉都唔少,鋪滿整個飯,煮得好入味,食落有淡淡牛味,肉質都嫩。沙律菜新鮮,配埋酸酸嘅沙律🥗醋好醒胃。🥙日式炒雜菜$48即叫即炒,有椰菜,冬菇,洋蔥🧅,再加一點木魚碎,端上嘅時候熱辣辣,炒得好惹味,KO冇難度🌝。🐔日式炸雞$44炸漿唔算厚,炸至外層香脆可口,雞肉尚算嫩滑juicy,蘸上少許沙律醬,更添滋味。🥤套餐仲包埋罐裝汽水,冰涼又解膩😍
🐷豚肉生薑燒配薯餅汽水$78
🐮燒牛肉飯配沙律汽水$72
沙律菜新鮮,配埋酸酸嘅沙律🥗醋好醒胃。
🥙日式炒雜菜$48
🐔日式炸雞$44
🥤套餐仲包埋罐裝汽水,冰涼又解膩😍