2018-05-23 260 浏览
由見住佢裝修到宜家張開, 每次行過都心絲絲想買杯試下, 但次次都因為條人龍而放棄。 今日經過終於見到少 D 人,  所以一嚐所願可以入去睇下有咩飲。 雖然佢地主打水果茶, 但本人對水果茶真係冇咩興趣, 所以就直接 Skip 左水果茶 Menu 嗰 Part。 俾門口 Banner 上嗰杯 “粉圓鮮奶茶” 吸引左我嘅目光, 決定就試下佢。先睇睇實物, 真係夠大杯, 大杯要 $32, 價錢偏貴, 但如果真係好飲嘅其實都 OK 😐 Menu 上佢係 “鮮奶茶” 系列, 而且寫明係 “茶濃 Double Shot Tea”, 所以 Expect 個奶茶應該好好味。 但事實上, 很抱歉咁講, 我完全飲唔出奶茶味  “鮮奶” 與否已經唔係重點,  個味道係同用奶粉 or 奶精沖一樣。 茶就更加唔洗講, 同個 “濃” 字係完全冇關係, 茶味非常淡薄 😥 至於個粉圓有點兒太淋, 唔算係 Q 彈。 叫左少糖, 但仍然係超級甜

题外话/补充资料: 溫馨提示: 粉圓屬於細Size, 食落口有點尷尬, 咬又唔係, 唔咬又唔係, 小朋友飲嘅時候要特別小心哽親
2018-05-20
外卖自取