2018-08-26
好友介紹元朗呢間小店一定要來試一試,難得今晚放假我同老公就決定去呢一度食晚飯。小店門面都記得意,一排餐枱,又有室外嘅四人枱。感覺熱熱鬧鬧係窩心嘅小店。由紅磡站坐火車到元朗,差不多要30分鐘。一到步就先來兩杯飲品解解渴。White Sangria 及 Red Sangria,10分正宗,酒味唔係太濃,反而果汁味重啲。10分解渴。👍🐥⭐️⭐️⭐️低溫慢煮烤乳豬件伴椰菜仔及手指薯配蕪花果乳豬汁🐷烤焗乳豬唔係好多地方,可以整、可以做,來到凡直友里點樣都要試下㗎啦。乳豬不肥不膩,烤嘅時間啱啱好,乳豬皮脆、沒有很多肥膏,肉質鮮嫩,讚。 👍👍👍🐥⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蕪花果乳豬汁有提升了乳豬嘅味道,廚師心意10分窩心、美食當前俾我食晒啦。鵝肝煙肉砵酒汁烤焗法國原隻春雞🐣🐤又鵝肝、又煙肉、仲有砵酒汁,想唔好食都唔得啦。廚師手藝了得,春雞多汁甜美。讚👍👍🐥⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️伴上毫不起眼的肉汁,原來裏面有鵝肝啦👍👍🐥⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️伴菜有5種,我們點了煙肉炒椰菜仔、煙肉炒手指薯。原來煙肉炒椰菜仔的煙肉同炒手指薯是不同的煙肉。真係要食到落口,先至知道佢地嘅滋味。👍👍👍🐥⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️其實這間小店有好多亮點,等我一一數比你哋聽啦。⭐️有生果水煙
低溫慢煮烤乳豬件伴椰菜仔及手指薯配蕪花果乳豬汁🐷
鵝肝煙肉砵酒汁烤焗法國原隻春雞🐣🐤
伴菜有5種,我們點了煙肉炒椰菜仔、煙肉炒手指薯。
其實這間小店有好多亮點,等我一一數比你哋聽啦。
⭐️有生果水煙吸
⭐️有生力啤酒套餐
⭐️生力啤酒二送一:San Miguel for More
⭐️Tasting Flight (3 cup)
San Miguel +San Miguel Negra+Red Horse
⭐️有蘇格蘭及太平洋生𧐢
⭐️甜品(10種)
⭐️鮮果自家製雪糕厚吐司
食得開心,食得高興,凡直友里,值得推薦。👍🐥⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️