星期四晚八點鐘, 民聲條龍仍然晚晚都排到成條街咁長, 唯有又放棄. 行到街尾見到岬門口menu有海膽炒飯, 鐵板和牛就行左入去. (註: 門口寫鐵鍋和牛價錢$168都知佢吹水)
入到去得一張檯, 再轉入一間房仔有兩張四人檯, 全店冇客, 都驚驚地.
個
waiter好好笑容好殷勤, 但好似唔太清楚間舖賣d咩牛肉, 鮑魚有冇入之類.
點左兩隻oyster,$30/each, 我冇食, 所以唔知好唔食

牛肉鍋$168-個牛肉鍋要用gas爐自己煮, 好似和民, 吉野家. 我order時問
waiter係d咩牛肉, 純粹搞笑因為佢menu寫係和牛, 不過佢答得仲好笑, 佢話總之就靚啦

雖然佢最終都冇話我知d牛係邊部份同邊度黎, 但算啦, 百幾蚊, 入口又真係幾滑. 配菜有芋絲, 金菇, 好大塊冬菇, 2片紅羅白, 洋蔥絲. 個汁開始時幾ok, 但個鍋煮耐左,就算熄咗火, 之後變得太咸, 薑味亦太勁.

扇貝$60/隻-原本order兩隻鮑魚仔, 後來先話今日冇, 問我地扇貝好唔好. $60/each. 上碟, 唔知個兩個係咪頭先oyster個shell,用番黎上隻雪藏帶子, 跟本唔係咩扇貝, 收$60隻比隻雪藏帶子真係超塭笨, 一隻連穀扇貝要幾錢丫. 個汁用千島醬加d粟米粒. 咸左d.

海膽炒飯 $158- 算係最ok, 海膽唔算多但起碼見到有幾舊. 好味&份量for兩人啱啱好.

燒雞翼($?)- 燒得太乾, 冇乜味
埋單$600, 唔知前菜碟豆收幾錢. 張單係手寫每個菜同$, 好創意. 其實如果唔係個扇貝咁搵笨, 我呢個食評係可以比笑臉, 但係比人咁揾笨, 我真係比唔到囉, 好彩你地都好好笑容, 但最好唔好不斷sell drinks, 我知drinks margin最高, 但我鍾意飲茶多d.