2009-12-25
這是我第一篇食評,開張大吉!昨晚平安夜,最好揾的無得book枱又坐唔得耐嘅地方食飯,又可以行下新嘅K11,銀座梅林自然是首選!等咗一陣就有位,我和個fd坐counter位,叫咗豬扒三文治($68),吉列黑豚豬扒定食($158)和吉列海鮮定食($178)share嚟食.豬扒三文治 : 夾住塊豬扒薄薄哋,肉質鬆軟,加埋自家豬扒汁,幾好味.吉列黑豚豬扒定食 : 很大塊嘅豬扒切成六件,麵包糠炸得很脆,塊豬扒邊位和中間有一層肥肉,所以食落唔會乾噌噌,滿口油香,但我嫌塊豬扒太厚!不過$158算抵食.吉列海鮮定食 : 蝦,蠔和帶子各兩件,全部唔合格!!!麵包糠太多,蝦細隻;帶子又薄又實,(脆)皮肉分離,好難食!!!蠔細唔juicy,Tonkichi好好多.定食碗白飯"削"咗啲,浪費咗啲珍珠米;豚肉麵豉湯就勁好飲!唔見個日籍廚師;侍應很有禮貌,服務唔錯.
定食碗白飯"削"咗啲,浪費咗啲珍珠米;豚肉麵豉湯就勁好飲!
唔見個日籍廚師;侍應很有禮貌,服務唔錯.