2018-03-19
本身心目中有一間每個星期都會去食既車仔麵!而呢間文記車仔麵係係友人口中先得知佢既存在。平時去深水埗通常都係食豬潤麵、腸粉、米線,雖然成日都經過文記,但次次都因為佢門口大排長龍而卻步。(雖然佢有3間店係如一條街,但門口往往都係人龍😪好似佢對面既維記咁)今次去到好好彩,門口只見小貓3/4隻係度等落order,我即刻入去等埋一份🤭其實門口已經有塊menu 你可以睇定食咩 入到去就唔會心大心細喇我個人認為車仔麵既must eat item係:河粉、生菜、豬大腸、羅白、牛根(只不過係我自己鐘認食姐🤭🤭)但我今次就order左米粉(因為河粉會好飽)而餸呢就係上面介紹左既。姐姐們都好友善,我最尾想加瑞士汁: 唔該可唔可以加小小呢d汁(指住瑞士汁)比我呀?😍 姐姐:梗係可以~點會唔得呀 講真 呢點係加分位(通常呢d姐姐都會好惡架嘛,估唔到佢地好nice)除左車仔麵檔姐姐外,收銀同汁位姐姐都好友善 真心欣賞而食物當然都有質素啦豬大腸:好香(完全唔臭)同埋好入味牛孖根:炆得好‘林',好味好味羅白:好甜同埋好入味佢所有野都做到好入味 好到位👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻佢性價比好高 佢收得你咁既錢會比番咁既份量你另外
而呢間文記車仔麵係係友人口中先得知佢既存在。
但我今次就order左米粉(因為河粉會好飽)
除左車仔麵檔姐姐外,收銀同汁位姐姐都好友善 真心欣賞
而食物當然都有質素啦
豬大腸:好香(完全唔臭)同埋好入味
牛孖根:炆得好‘林',好味好味
羅白:好甜同埋好入味
佢所有野都做到好入味 好到位👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
佢性價比好高 佢收得你咁既錢會比番咁既份量你
另外仲食左瑞士雞翼(雖然$30/5隻 有小小貴) 但真心好食 好入味呀都係😍😍😍
Ps: 豆卜 都係驚喜之一(佢既豆卜好得意 細細粒 同平時係街食到買d唔同)
我會盡快再黎架😋😋
Btw 有朋友介紹落花椒油 下次試下先(食得辣既朋友可以試下同埋佢既秘制辣都幾特別