2019-11-11
weekend既晚上係尖沙嘴k11商場食晚飯,回程時見到呢間甜藝家,細看之下發現係香港著名甜品師傅tony wong主理,店舖主要售賣曲奇,朱古力,蝴蝶酥及其他禮盒裝餅乾等。從店舖既櫥窗櫃可以見到每件曲奇或餅乾都十分精緻,還會定期推出限定口味。由於我蠻喜歡吃蝴蝶酥,見到店舖都有推出限定玫瑰芝士蝴蝶酥口味,所以就忍唔住嚐嚐,最後都選購左兩盒禮盒回家慢慢品嚐。迷你蝴蝶酥 $118從店舖一直盯著呢盒超精緻,外型以水晶球形狀既迷你版蝴蝶酥,蝴蝶酥十分酥脆,而且充滿層次感,雖然佢係迷你裝,但其實每件都疊得很滿,所以個人覺得買迷你裝都很足夠。柚子朱古力爆炸雪茄$168除了蝴蝶酥外,我仲選購左呢盒口味相當特別既柚子朱古力爆炸長蛋捲,十分欣賞佢加入了爆炸糖在內,令到整個口感豐富。此外,還加入了柚子朱古力味,中和了甜度,外層既蛋捲亦很鬆化,如果需要買散水餅的話,可以考慮這個禮盒裝,大方得體。下次想尋找餅乾禮盒裝可以先來這裡逛逛尋寶。
迷你蝴蝶酥 $118
柚子朱古力爆炸雪茄$168
下次想尋找餅乾禮盒裝可以先來這裡逛逛尋寶。