2018-03-13
之前同朋友已經黎過。 適逢同太座相識紀念,而佢又鍾意食魚就帶佢黎試。 星期二夜晚7點幾,餐廳仍未算多人。 上次黎已經覺得呢度環境唔錯,空氣流通,通風不俗。我好介意火鍋店好大味。 餐廳全卡座,如4-6人亦見寬敞。 今晚主打酸菜冷鍋魚($308). 其實一鍋2-3人份,食完已經80%飽(自問都大食). 湯底十分惹味,會不其然"畢" 湯黎飲。 魚係用左桂花魚片, 鮮甜滑溜,冇骨,再配咸酸菜味道令人難以忘懷。 湯底本身少辣,但滾耐左就會好辣,所以可以在早段不辣椒拎走。 其次叫左些火鍋配料: 牛頸脊,鵝腸,炸響鈴,水餃,四寶丸同雜菜籃。 火鍋配料好新鮮。 覺得響鈴有機會係佢地自己炸,因為同平時街食有點不同,鬆化而不油膩。 2 個人埋單$1,000. 而佢食材既質素,性價比相約。 一定會再黎hohoho
冷鍋酸菜魚