2019-10-04
今晚去咗福來村探朋友,探完之後同老公經過呢間餐廳,見到呢間餐廳裝修好特別,同埋有得食我想食好耐嘅石燒吉列牛🔥我哋就入咗去,7點幾餐廳差不多坐滿曬人😆門口好光猛,一行過已經被佢嘅吉列牛深深咁吸引住🤤我哋叫咗石燒香草吉列牛拼溏心蛋配白飯和照燒汁豬軟骨自家製豚骨湯拉麵🍜加35元可以跟餐配飲品,南瓜湯和刺身😋南瓜湯好creamy和充滿香濃南瓜味🎃刺身有2塊三文魚和2塊吞拿魚,2款刺身都好新鮮,要讚吓餐廳係用即磨Wasabi,食起上嚟更加好食😋照燒汁豬軟骨自家製豚骨湯拉麵🍜豬軟骨炆得好淋🍜拉麵好彈牙😍自家製豚骨湯好香😋食得出冇落味精👍🏻拉麵仲有半隻溏心蛋,溏心蛋好香蛋味🥚蛋黃真係有流心嫁,超好食😋我最期待嘅石燒香草吉列牛拼溏心蛋配白飯終於嚟啦😻自從上年係日本東京食過之後都好想再食🤤今日終於比我食到啦🥳🎉🔥石燒板上有一舊牛脂,可以讓石燒板上有油,唔會係燒牛時黐住塊石燒板💗好細心👍🏻吉列牛嘅外層黐住薄薄嘅一層香草🌿吉列牛鮮嫩粉色嘅肉質和油脂分布平均😻睇見都曬流口水🤤將吉列牛放係石燒板上煎大約幾分鐘就食得,吉列牛外脆內軟,牛味好重,超級好食😋食完一塊急不及待要食多一塊,配埋好香嘅日本米白飯食,咁就唔會
門口好光猛,一行過已經被佢嘅吉列牛深深咁吸引住🤤
南瓜湯好creamy和充滿香濃南瓜味🎃
將吉列牛放係石燒板上煎大約幾分鐘就食得,吉列牛外脆內軟,牛味好重,超級好食😋食完一塊急不及待要食多一塊,配埋好香嘅日本米白飯食,咁就唔會好漏,真心超級好食😋
我叫咗杯熱綠茶飲🍵可以消脂解渴👍🏻
呢到環境以園林和木系設計🌳讓我好舒服好放鬆☺️
以後想食石燒吉列牛,唔使飛去東京食😆嚟初見都有得食啦🥳