2017-07-19 565 浏览
係網絡上見到來自越南既正宗河粉要係apm開店,不禁興奮了一陣子!!第一次來到既時間門口真係超多人排隊,於是決定下次冇咁多人再黎!但點知第二次黎既時候河粉竟然賣哂🙀🙀🙀得返小食,但我最想食既就係河粉啊!!!只好下次再黎!終於,第三次就比我食到喇,不過都係要排隊,但就一開店時咁多人,所以等左一陣都入得喇🤗~入面位置比較窄,客人與客人坐圓枱,都係搭枱坐架喇~食既時候難免有點點不方便,不過都係接受到既😊。同男朋友一人點左一個河,再加多一個小食,已經夠飽👍🏻係時候入正題💁🏻食物1.錦麗生熟牛肉粉由於心絲絲,唔知食生定熟好,所以一於兩溝喇😂但原來食落真係有分別!!個人推薦食生會較好味,因為比起熟既肉質較鮮嫩~~而河粉方面就超級滑的說👍🏻👍🏻非常好。至於湯底就普通,但就太過咸了!!就算跟桌面上既指引黎品嚐湯頭,都係冇咩分別,只係後者更有味。2.錦麗牛丸粉牛丸食落非常彈牙,其他方面同上。3.炸手作蝦餅熱辣辣,即叫即整~唔點醬食都已經OK,但點左會更好食😂~整體黎講,個人覺得小食可能仲好食主打既河粉,試一次都夠🤗

食物
1.錦麗生熟牛肉粉

2.錦麗牛丸粉
牛丸食落非常彈牙,其他方面同上。

3.炸手作蝦餅
熱辣辣,即叫即整~唔點醬食都已經OK,但點左會更好食😂~

整體黎講,個人覺得小食可能仲好食主打既河粉,試一次都夠🤗
2017-07-09