2018-09-12 42 浏览
成日比同事笑我喺台灣人,一年去兩次!因為真係好鍾意台灣嘅風土人情同美食今次同爸媽食飯終於吾使食酒樓,就㨂左樓下 T town 嘅台灣嘢食,本身有啲擔心好吾好食,因為我鍾意食台灣野所以都有啲要求😅室內嘅裝修好友台灣風味,牆上嘅繪畫正正係台灣嘅特色先來梗係鹽酥雞扒肉操飯啦!呢個簡直係代表,肉操很香肥而不油膩,雞扒外脆內滑,真係熱氣都要食哂D皮🙈🙈另一特色梗係紅燒牛肉麵啦,有驚喜喎,麵底煙韌有咬口,牛肉半筋半肉,入囗即溶,湯底清香濃郁,真心正😍老人家鍾意食醉鶬,好入味,酒味清香,肉質好結實,可見浸嘅時間啱啱好台式綜合滷味拼盤,好大一盤呢,呢度係小份$58 ,有成五種料,鴨舌,雞腎,滷蛋,豆腐,大腸,好入味,大家都爭住夾,滷水味好香唔會太咸我鍾意睇台灣我就最鍾意啊宗麵線,當然都要叫一碗試吓比較下啦,又唔錯喎,不過冇辣醬同醋加喺上面就爭啲啦,都有阿宗八成功力啦綜合水果茶銀三隻小杯好得意,小杯有一小塊冰檸檬,令果茶更加清新,全都是新鮮水果呢度仲有埋甜品,揀咗香蕉芝麻雪糕鬆餅好大好大份呀,鬆餅應該是即做的,脆卜卜,賣相唔靚見到都好想食仲有呢度嘅熱珍珠奶茶既然同凍飲一樣size,不過都係凍飲好飲的下次

室內嘅裝修好友台灣風味,牆上嘅繪畫正正係台灣嘅特色

仲有呢度嘅熱珍珠奶茶既然同凍飲一樣size,不過都係凍飲好飲的下次會叫凍飲。今歺爸媽都話正
咁可以唔使成日食酒樓lu😎😎

2018-09-11