經過咗好幾次尖東站附近嘅呢間地中海餐廳Opa Mediterranean Bar and Bistro,每次都被藍白色嘅門面同入面休閒嘅氛圍所吸引。想起有一段時間無食過地中海菜,就同老公去試下晚市,以美食一解「旅行癮」。餐廳價錢比想象中貼地,主菜大多係百多元,想搵個地方靜靜傾下計同happy hour,呢度不失係一個好選擇。Mixed Seafood Skewers 海鮮拼盤串燒($188) 串燒整串以倒掛式上枱,造型吸睛。食嘅時候擠少少檸檬汁,檸檬汁順著串燒流下來,有提鮮嘅作用。海鮮烤得焦香,三文魚肉質嫩滑,油脂豐富,吞拿魚則肉質結實,大蝦彈牙爽口。兩款醬汁分別係水牛城辣椒醬汁同燒烤醬,兩者都好有特色,夾餅保持微溫,口感軟熟,夾餅蘸少少醬汁同食,味道更加惹味。如果海鮮份量多少少就好啦,唔夠喉呀!M V Special Pizza($148)薄餅烤得薄脆,材料有Cajun Chicken,菠菜,蘑菇,酸忌廉及辣椒,香辣惹味,都唔錯。Grilled Salmon Steak Risotto 三文魚扒意大利飯($148)三文魚扒好厚身,外皮燒得焦香帶脆,魚肉保持嫩滑。意大利飯則略嫌比較淋身

M V Special Pizza($148)

三文魚扒好厚身,外皮燒得焦香帶脆,魚肉保持嫩滑。意大利飯則略嫌比較淋身,如果有咬口一點會比較正宗。

Banana Meah 香蕉麻糬($68)
名字好特別嘅一道甜品,一向有冒險精神嘅我倆索性點一客一試究竟。我覺得呢個甜品有D似Pavlova,同樣由蛋白餅造成,擠入大量輕盈軟滑嘅忌廉,配搭軟綿果香嘅香蕉片,甜而不膩,味道都幾好,不過好似同『麻糬』無咩直接關係呢!