2022-09-30
已經好耐無食雞煲,所以今晚揀左去尖沙咀食雞煲!朋友推薦左川味辣蟹·串燒·烤魚·雞煲·專門店😂 個名好長!但貪佢咩都有得食,夠哂方便👏 重點係佢有一蚊雞煲,超吸引!前排仲有ig打卡送辣雞翼尖,但因為已經夠食了,所以我都無再加。 我地首先叫左小炒,分別有豉椒炒蜆同豉椒炒蟶子。兩樣個味都好濃郁,完全係above standard,蜆同蟶子既數量多而且多肉!食到舔舔脷呀😋 串燒類叫左一個燒翠玉瓜,大約$20一串,係落左類似七味粉咁樣燒,好好食,唔膩又健康!之後百零蚊就有一個海鮮砂鍋粥,自選海鮮🦞 我地揀左海蝦,佢地附送左蜆去增加個鮮味!海蝦大大隻!而且有5-7隻?兩個人食岩岩好。粥底超入味,一定熬過,仲有d菜譜同蔥比你點綴。跟住重頭戲係雞煲,招牌雞煲實在太好食了,我地叫咗bb辣,香辣既感覺超好食呀,特別係食洋蔥更入味!雞大隻多肉,食完全個身都係果陣雞煲味hahahah 只要每人叫滿$150就可以加$1 加雞煲真係好抵食,希望以後keep住呢個優惠啦🙏🏻🙏🏻