2014-10-21 2997 浏览
对于我黎讲海鲜无论点烹煮, 都系美味。朋友都笑我系一只猫, 总知边到有海鲜, 我都会揾到黎食。之前一日仲系台湾既上引水产到食紧海鲜, 第二日就黎呢到再食, 我估海鲜见到我都应该尽快掉头走, 哈哈! 呢晚, 有小感冒, 不过我决定唔理, 二话不说先黎一个 Fish & Chips,炸法唔系英式既脆浆炸,用既系面包糠,所以唔会有厚浆,上台一阵都唔会觉得油腻。加上有3款酱,包括茄酱,热辣辣既鱼同薯条,味道同感觉都好,简直就系comfort food~果然系美国菜,呢个Grilled chicken salad既份量就已经说明一切。其实我觉得好美味尤其是食完个 "炸物",真系需要一个沙律黎清清味雷。。。。。不过我地既重头戏系呢个。。。。海鲜蓝!因为天气开始转凉,因为有小感冒,因为所有少少既原因,我地决定唔食seafood platter on ice,我估未食完就已经会好冻~就系因为怕冻,我地叫呢个Seafood in a bag,再加上cajun garlic butter, 微辣,唔食辣既人都一定可以接受到。。。个人少少提议,用手食!系。。。。系用手食,咁先够好味,仪态,噢。。。放埋一边先
Fish & Chips

Grilled Chicken Salad
Seafood Platter - 5 types with Cajun Garlic butter
因为天气开始转凉,因为有小感冒,因为所有少少既原因,我地决定唔食seafood platter on ice,我估未食完就已经会好冻~就系因为怕冻,我地叫呢个Seafood in a bag,再加上cajun garlic butter, 微辣,唔食辣既人都一定可以接受到。。。个人少少提议,用手食!系。。。。系用手食,咁先够好味,仪态,噢。。。放埋一边先啦,enjoy 左先啦~

我地叫左系5款海鲜,有king prawn, 扇贝,翡翠螺,长脚蟹,蚬。。。。仲有薯仔同粟米!OH,呢D加埋个汁先正呀!
2014-10-20
Fish & Chips