2016-06-01 3601 浏览
又到一年一度的大年初一, 家人指定動作晚上都會食自助餐, 但由於唔想再食麗豪, 又咁岩有優惠, 所以就試呢度, Book左6點鐘, 大約5點9已到, 門口已經企滿人,過左一陣,就入得去,安排左坐比較入GE位置。生蠔係半即開形式供應的, 所有的生蠔均已開蓋, 一次可以拎3隻, 為左衛生問題,所以比你之前會沖洗過的, 蠔身比較細隻, 沒有腥味, 但唔知係咪因為沖洗得太乾淨的關係, 海水味都唔多, 但都唔錯幾鮮甜, 所以我都食左一打三文魚和北寄貝刺身入口軟滑, 沒有雪味, 都幾新鮮而場內提供了蒸海鮮,只要order想要GE海鮮,就會放係蒸龍度蒸熟, 由於蒸要時間,所以會比個號碼牌你, 可以食其他野先唔洗企係度等..選擇都好多,包括有: 鮮蝦,瀨尿蝦,蟹,扇貝,蟶子,花甲,沙白等…但酒店有D做唔切,因為一次過太多人Order啦..我order左花甲,扇貝我出左去3次先有得拎, 我覺得蒸得太耐啦, 有D鞋, 可能真係做唔切, 扇貝有苦味, 有D腥, 花甲都幾大隻, 但好多沙, 應該係冇吐沙. 食左1次唔食燒牛肉都唔錯, 燒得岩岩好,牛肉味好重甜品都幾多選擇, 有Cheesecake, 奶凍,馬卡
三文魚和北寄貝刺身入口軟滑, 沒有雪味, 都幾新鮮
燒牛肉都唔錯, 燒得岩岩好,牛肉味好重
甜品都幾多選擇, 有Cheesecake, 奶凍,馬卡龍等,仲有自製的窩夫和Pancake
Crème Brulee入口唔會太甜, 焗的時間唔會太耐好滑.不過面頭D焦糖因為擺得耐熔左變左糖水
Tiramisu咖啡味好重,酒味反而唔多,岩曬我呢D唔好杯中物的人, 都唔錯~
Mango Mousse cake同朱古力Mousse杯就普普通通咁啦~
至於Pancake機開頭我係唔識操作的, 我叫幾個侍應都冇人理我L
不過加左朱古力醬的小Pancake真係幾好食~細細件唔會好漏
豆腐花都係不過不失,不過比人不到爛曬,賣相唔好….
Raspberry奶凍好好食!酸酸甜甜食多幾杯都唔怕漏~
總括黎講,呢度質素普普通通..侍應有待改善~呢個價錢有更好的選擇~