2015-07-23
三人行喺尖沙咀 晚餐就喺呢間食日本菜 放題。本人負責訂枱 大約早入座前一個半鐘打電話去訂位。有些可惜嘅係要我地坐吧位,店面不大,所以坐得唔太舒服,位子較窄。吧枱面對㕑師,但就唔會話好清楚見到佢地整野食過程。一到達的哋就即時入座,唔需要等! 環境就個人覺得好一般,店舖小但位子放滿,0空間感。坐低後,侍應都即刻同我地講話飲品係免費,自己可以去雪櫃拎。飲品都係汽水同烏龍茶。但就喺拎飲品時見到同一個雪櫃,泡芙都一齊放 分開放會更好...到叫嘢食,有大約6張紙可以tick。但一張紙都係得大約10款食物。叫完一輪後就基本上覺得選擇真係唔夠多。食物方面:刺身: 新鮮!但選擇少! 蝦連殻 冇濕紙巾或其他嘢抹手,較麻煩。但蝦甜,新鮮! 羊𩣑: 煮得有點過火,又係用手食。壽司:冇飛魚子壽司,海膽壽司,有點失望。炸物: 全部炸得幾好,炸粉同火喉剛好,但本身主角味道唔夠出。例如: 炸蕃薯天婦蘿同芝士年糕,睇落吸引個食落去。食完真係唔知食咗啲咩,有點失望。 甜品: 係雀巢雪糕!本人仲期望有哈根大師等級嘅雪糕。最後,就係覺得冇乜特別,可去一趟,但唔洗去下次。
食物方面:
羊𩣑: 煮得有點過火,又係用手食。
壽司:冇飛魚子壽司,海膽壽司,有點失望。
甜品: 係雀巢雪糕!本人仲期望有哈根大師等級嘅雪糕。
最後,就係覺得冇乜特別,可去一趟,但唔洗去下次。