近排見story 好多人post 日本旅行相 ✈️等我又懷緬吓去台灣出走既日子 🇹🇼介紹呢個次次經過都要排隊既台灣過江龍啦 😎細聲講 🤭 我未試過係台灣食燈籠滷味 😹 所以我既食評係無比較成份🙌🏻 100%純講香港分店.▪️招牌燈籠滷味 $30~$60|🌟:3.4/5車仔麵既落單方式 ✍️ 大家可以隨便剔鍾意既餸菜同麵底 🥣 餐廳會加招牌滷味汁撈起佢選擇包括有30個餸 + 6 款麵底 雖然餸菜選擇多 🥴 但認真覺得佢卑得比較少 😂 雖然話三十幾蚊唔好要求有幾大碗 👻 如果係比較大食既男士👨🏻 可能要嗌返$6x 先夠飽另外就係… 我覺得佢個滷味汁比較普通 😹 唔係唔好食🙌🏻 不過未至於一定會排隊revisit🐱 狸貓個日唔係好肚餓 所以嗌咗…* 王子麵 $12 |🌟: 3.2/5 - 好似幼身既公仔麵 🍜 雖然話係招牌 😅 但個人覺得一般* 豬耳 $12|🌟:4.7/5 - 狸貓本身唔士豬耳都覺得好食! 爽脆又入味 👍🏻* 甜不辣 $12 |🌟:3.3/5 - 低分既原因係純粹係覺得佢卑得比較少 🥲 得幾塊真係唔夠侯呢▪️shake shake 海苔鹽酥雞 $42|🌟:3.8/5shake sh

近排見story 好多人post 日本旅行相 ✈️
等我又懷緬吓去台灣出走既日子 🇹🇼
介紹呢個次次經過都要排隊既台灣過江龍啦 😎

▪️招牌燈籠滷味 $30~$60|🌟:3.4/5
選擇包括有30個餸 + 6 款麵底

🐱 狸貓個日唔係好肚餓 所以嗌咗…

shake shake 薯條就見得多 🍟 第一次見鹽酥雞都可以shake 😹 個concept 都幾特別 🔥
份量都幾多下 🐔 餐廳會卑個佢紙袋佢搖勻還太碎同鹽酥雞 🍗 幾香海苔味~
👾缺點係我將一隻一隻雞搬入個紙袋既時候超驚跌落台 🙀 小心謹慎mode on 💡

整體黎講, 狸貓覺得okay 抵食💰 不過少少overrated 🌝 特別係排隊就應該唔會食 😹 因為比較普通 👐🏿 除咗個豬耳特別好食 🤫
港島食台灣嘢既話🇹🇼我都係比較推薦天后九份飽 👍🏻 CP值高 又好食 🤤 搵日再share~