2008-02-15 4 浏览
朋友介紹,話呢間係元朗區內人氣餐廳,抵食又好味,值得一試,所以可以話係慕名而來。嘩!估唔到真係咁受歡迎,有咁多人等位!但係山長水遠,唔通走咩?等成個鐘都要食啦!見咁既形勢,心諗以為一定好好味,點知唔知係咪期望太大,食完令我有點失望囉!無錯,刺身係抵食,所以同朋友係咁點我地至愛既三文魚刺身,全部係厚切,入口好有口感,啖啖魚生味,唔會薄令人覺得EE,食左好似無食咁,好在佢又唔腥,我諗都算新鮮,總之食入口好有滿足感果隻,話雖如此,其實佢又唔係有咩過人之處或者特別好味既,只係出去食,可能咁既份量同味道,唔會係呢個價錢咁解囉!壽司方面,真係好一般,用大件夾抵食黎形容就得,話好正就唔算,因為同出面壽司店分別唔大,或者係因為我地只係叫鰻魚,吞拿魚,三文魚,蝦果的普通款式卦…反而我最愛帶子壽司,感覺新鮮!好味!朋友食燒牛舌,我覺得好恐怖,唔食,但係聞到又真係幾香,佢話好味喎!呢餐只可以話OK,唔係差,但係其實D人唔使讚得咁犀利囉!
呢餐只可以話OK,唔係差,但係其實D人唔使讚得咁犀利囉!