2023-08-04 187 浏览
在附近用完晚餐之后,我哋发现咗呢间甜品店。 大约喺下昼三四点嘅时候入去,入面除咗一个家庭占据了一张枱之外,没有太多其他人。 我哋坐下后立刻点了两个甜品。流心心太软配朱古力雪糕 $58等咗大约十几四个字终于上桌。 呢个心太软嘅尺寸偏细,摆盘上有朱古力酱同糖霜。 心太软内部有流心效果,朱古力味道浓郁,大概有80%的朱古力浓度。 但系令人失望系朱古力雪糕,完全冇朱古力嘅风味,反而有一种人工朱古力嘅味道,感觉比起雀巢朱古力雪糕更差。榛子朱古力香蕉窝夫 配曲奇雪糕 $65整体来说,窝夫的份量足够,有四片大的窝夫、两条香蕉和一碟nutella。 窝夫嘅味道好普通,冇乜嘢特别之处,感觉系用普通嘅面粉同鸡蛋制作嘅。 香蕉都系普通嘅香蕉。 至于曲奇雪糕,同样让人失望,完全没有曲奇的味道,勉强能吃完。🍄 总结总的来说,呢间甜品店嘅质素非常普通,就连喺屋企都能做到噉嘅水平。 雪糕嘅质素好差,完全无法推荐。📍小甜将 Little Sweet General沙田岗背街9-11号全辉中心B座16号舖Shop 16, G/F, Block B, Chuen Fai Centre, 9-11 Kong Pui Str

流心心太软配朱古力雪糕 $58

榛子朱古力香蕉窝夫 配曲奇雪糕 $65

🍄 总结

📍小甜将 Little Sweet General
沙田岗背街9-11号全辉中心B座16号舖
Shop 16, G/F, Block B, Chuen Fai Centre, 9-11 Kong Pui Street, Sha Tin