2019-08-08 294 浏览
忽發奇想想食特別啲既西式料理,又咁啱見到折扣優惠,就嚟到Cali-Max呢間港九新都有分店既墨西哥餐廳食晚飯。餐牌好貼心有中英對照,雖然選擇唔算好多,不過我同友人三心兩意睇咗好耐先揀到食咩。Cali-Wings (Crispy Cajun) (4pcs) ($68)呢款雞翼有得揀Smokey Hot BBQ味,友人唔太食得辣,所以特登揀唔辣個款。好既位係就算我放咗一陣先食都仲係脆,不過食落去就有啲普通。Quesadilla (half) + Original Beef ($88)爭扎咗好耐揀full定half好,最後為咗試多啲唔同款而揀咗half。Fillings 方面就揀咗Original Beef。薄餅上配有sour cheese cream (?) 同牛油果醬,熱熱地食仲有埋芝士拉絲添!比想像中好食,不過有啲膩。Nachos + Original Chicken ($138)本身fillings 想試下Chipotle Pulled Pork,不過咁啱今次冇就揀Original Chicken,個底就喺Corn Chips同Nachos Fries之間揀咗fries。第一次試na

本身fillings 想試下Chipotle Pulled Pork,不過咁啱今次冇就揀Original Chicken,個底就喺Corn Chips同Nachos Fries之間揀咗fries。第一次試nachos,其實有少少失望,可能因為揀咗薯條,再加埋芝士,其實真係好膩,食少少已經好飽。

講真食物就一般般,不過值得一讚係佢既青瓜水。第一次食野被served青瓜水,飲落青青地,都幾特別同舒服!亦都見到有啲打工仔放工之後特登約埋班朋友過嚟飲杯啤酒,一齊喺呢間充滿墨西哥風情既餐廳chill下!
2019-07-24