2009-07-28 3 浏览
昨晚訂了位8.30,可以坐到望海的位,但位與枱之間的距離太遠,食野唔方便食物有1. 青木瓜青芒沙律 - 不夠凍,青木瓜分量比青芒多,切條的檸檬葉是精髓,但整體沙田ithai較好食2. 帶子香芒米紙卷 - 我鐘意米紙卷的香草味,友人食到好香帶子味,配上的香芒汁好香好味3. 青咖哩豬軟骨 - 是當晚的 highlight, 雖然味道略咸,但咖哩做得好滑好香4. 青檸燒脆豬仔骨 - 燒得不錯,有肉汁,香脆,但味道略淡,比ruby tuesday/ outback 好食好多5. 荷香上湯海鮮飯 - 外型好似糯米雞,望上去飯好似太濕,不過食上口都唔錯,炒得幾乾,不過都無甚驚喜6. 蝦醬炒通菜 - 都係一般甜品 : 凍朱古力梳乎厘 + 朱古力慕絲餅 - 這個有驚喜! 好home-made 的感覺,梳乎厘好重cinnamon, 食到底有少少caramel,mousse cake最面層有塊好薄的黑朱古力,中間的mousse好滑好香,餅底則較甜,$68抵食 !三個女仔食都可以食6菜1甜品,可想像每碟分量有幾少好在海港城做 citibank 卡優惠,85折每人$180
食物有
6. 蝦醬炒通菜 - 都係一般