2022-02-06
見到老媽拌麵開咗喺旺角, 佢都有好幾間分店, 所以今日就試下佢係唔係咁好食先😊 佢寫佢第一間海外分店就喺香港~見佢衝出台灣應該有啲質素掛? 發現其實都有啲失望...1.川味紅燒半筋半肉牛肉麵 其實佢牛肉都冇咩問題, 都算好食㗎喇,不過不失啦, 不過佢個面就真係麻麻地~ 佢雖然話係手打,不過我又覺得佢似一早整好嗰啲, 面一般唔太好食😑而且個湯都唔濃味, 有啲失望🤔2.私房花雕雞拌麵同樣都係舊雞比較好食, 係有啲花雕酒味, 可能佢哋做肉嘅味比較出色!而佢嘅面就係唔好食, 呢本要左幼面,個面就係浸住啲花雕汁, 而且個汁都冇咩味,好清淡帶少少酒味~ 可想言之即係唔好食😐😐😐如果你哋係去食肉嘅,我覺得都可以考慮。 如果你哋係為個面底而去, 我覺得冇必要! 雖然叫做老媽拌麵, 面應該係出色嘅一環, 不過就真係有啲失望!!!
1.川味紅燒半筋半肉牛肉麵
2.私房花雕雞拌麵