以前隔一段时间都会去德美食日本野,贪佢性价比高。不过自从宝琳果间冇左之后就冇再食,难得星期二系观塘做完野,就去试下呢间分店。我地见到menu有二人餐($358),啱哂好饿唔想谂野既我地。入面有多款野食。.前菜有烟三文鱼和风沙律,沙律菜够新鲜,配埋沙律酱够哂开胃!另外仲有带子裙边,呢个食落有惊喜,加埋个汁酸酸甜甜几惹味。寿司剌身方面就有四块厚切三文鱼同两块油甘鱼寿司~厚切三文鱼够哂肥美!平时好怕油甘鱼一咬会有腥味,但呢个厚身得黎唔腥,食落带点甘甜。.烧物我地拣左三文鱼鲛腩,十分有惊喜👍🏻鱼身潇上少少盐烧,令鱼肉味道更加提升,皮脆但鱼肉好嫩,入口即溶,鱼油封哂系鱼身入面,食完个嘴成口鱼油香😍.主食我地拣左日式炒饭同野菜牛肉锅。牛肉锅既牛肉份量超级多,牛肉都好嫩滑,寿喜烧汤汁比较浓,个人好推介炒饭加入少少汤汁,两者既味道都好夹。而炒饭入面既虾肉终于唔系出面食既急冻野,虾味浓、肉质爽弹🦐.讲到呢度,其实仲未食哂,仲有个天妇罗拼盘,入面有大虾 2 只、茄子、番薯、南瓜同冬菇各一。个人好钟意大虾天妇罗,入面虾肉都系好爽弹新鲜,外皮脆身。.最后仲有个味噌汤同甜品(泡芙),为今餐画上完美句号。味噌汤有

精选二人餐

前菜有烟三文鱼和风沙律,沙律菜够新鲜,配埋沙律酱够哂开胃!

另外仲有带子裙边,呢个食落有惊喜,加埋个汁酸酸甜甜几惹味。

三文鱼鲛腩

烧物我地拣左三文鱼鲛腩,十分有惊喜👍🏻
日式炒饭
野菜牛肉锅

主食我地拣左日式炒饭同野菜牛肉锅。
而炒饭入面既虾肉终于唔系出面食既急冻野,虾味浓、肉质爽弹🦐
天妇罗拼盘

最后仲有个味噌汤同甜品(泡芙),为今餐画上完美句号。
味噌汤有大大只蚬,用料唔马虎,味道亦唔似现成既咁咸。

总括黎讲,我地觉得德美既二人餐好抵食,两个人400零蚊有找但食到间质素唔错既日本野,特别系炸物烧物做得好出色。我地两个人食到饭同牛肉锅已经好饱🤣
2023-12-04
等候时间
5 分钟 (堂食)
精选二人餐
三文鱼鲛腩