(非会员)
2009-05-24 12 浏览
呢間餐廳一直都出名伙記態度差, 但以前因為D 野都幾好食所以都算. 點知無去一排, 上星期六去食放題, D 野食差多好好好好多. 以後請都唔會再去.放題其實都只係任食壽司同飯同烏冬, 仲有D 好普通既燒物例如燒粟米, 白果, 雞腎, 茄子, 冬菇咁. 無sashimi, 無雪糕, 所有都有d 失望. 因為放題紙有D 要錢, 有D 就話free, 初時o係迴轉見到有d 小食八爪魚同螺肉都唔知食唔食得, 問過伙記之後話食得先攞埋枱, 都幾煩. 以為好開心可以食下呢D 平時十幾廿蚊得幾粒既貴野. 點知.... D 八爪魚食落去, 唔新鮮的, D 螺肉好似甜品咁喎, 好鬼死甜, D 汁仲一舊舊咁好核突. 勉強食左半dull, 己經食唔落去, 放埋左一面. 點知伙記問唔解唔食, 我地話唔係好新鮮, 佢就死都話新鮮架! 重叫我地唔好曬野喎!!!! >_< 我地食左咁多年八爪魚, 新唔新鮮呃唔到人既 !!!! 但係佢咁講我地就真係無左mood.叫左D 最簡單的三文魚, 帆立貝, 蟹子 shushi, ok la. 但係都無以前咁好食, 無乜鮮味. 最接受唔到係D 紫菜係林的, (以

叫左D 最簡單的三文魚, 帆立貝, 蟹子 shushi, ok la. 但係都無以前咁好食, 無乜鮮味. 最接受唔到係D 紫菜係林的, (以前係好脆架喎 !!!), 唉, 食完同友人交換一個眼神, 異口同聲話點解差左咁多既. 炸軟殼蟹手卷更加慘不忍睹. D 飯多到好似兩個手卷包左做一個咁, 真係食唔曬成條囉, 仲要唔好食!

輪到燒物, 雞腎, 奉勸牙力唔係好夠的人唔到叫, 因為硬到會咬甩牙. 茄子-無味好難食, 白果-唔洗叫, 多春魚-ok la. 可叫可不叫, 粟米-已經係所有燒物裏面最好食既. 什錦天婦羅, 隻蝦幾大但係完全無蝦味, 本來友人最喜歡吃南瓜番薯, 但係佢都話唔好再叫了, 無味唔知食緊乜. 唉........

原本話兩點半last order, 可以食到三點, 點知伙記兩點四就走過黎問仲叫唔叫野, 我同友人即刻拎張order 紙再點D, 點知伙記企係我隔離等我喎, 我同友人已經好快咁睇仲要食D 乜, 個伙記就吹問仲有無野要, 明知我地已經努力點緊, 仲咁問, 真係好唔尊重客人!

其實咁既價錢, 去酒店食個 buffet lunch 好好多拉. 洗乜係度受氣! 眼看著一間本來幾好的餐廳攪成咁, 真係對佢有d婉惜.
2009-05-23