2016-04-20
以前打邊爐,真係唔凍唔打…………但自從去過觀塘開聯工業中心嘅「火鍋仔」之後,我發現只要食材夠新鮮,就「日日都係邊爐時」其實我地次次都係主打海鮮,每次我早一兩日問佢地呢排有乜靚,自己又想依d乜,自自然然就有d好野呈現係枱面~~ 呢次係我12月果時去嘅相,睇下有乜好食先:花竹蝦,非常鮮甜好味~少不了的新鮮大蜆~老板推介:蝴蝶蚌,食過你就知好味!唔多唔少,30秒,剛剛好!當然仲有我的最愛南非鮑魚,同埋同老板講「靚牛肉一碟」!不得不提就係呢度嘅火鍋恩物「嚮鈴」係做得非常出色,另外仲有佢自家製嘅餃子,次次叫,次次清!每次帶新朋友去完,佢地就自自然然之後會問我,上次果間火鍋仔好好味,要帶佢d朋友去試~ 我試過有次同朋友去食,隔離果枱已經係我嘅同事 如各位朋友有興趣試下,記得早少少訂位呀~如果比我揀一間有質素又服務好又親民嘅火鍋店,咁一定係「火鍋仔」!