平時住喺新界嘅我, 極少會入去屯門元朗大西北,不過前排見到屯門有一間用❤️小店,佢哋做野一絲不苟💯門面掛滿和風燈籠同布簾,即刻好似置身日本一樣🤤舖頭入面嘅裝修係相對較神秘感啲,舖頭唔大,但牆上掛左好多日本傳統鬼神面具,好特別👐😊由介紹食物去到落單,再去到講解食法,其實都好講究👍👍佢哋會好詳盡咁同你解釋進食嘅步驟😄簡單啲講,佢哋會建議您首先食之前飲一啖茶清一清個口腔,之後你可以飲一啖咖啡,食下麵😎之後你可以飲湯,再去返返轉頭再飲咖啡,不停loop,最終目的就可以令到我哋可以認識返食物嘅原有風味🙂,之後再透過飲湯底既過程,佢放大咗食物嘅鮮味🦐🦞🦀🔸腐皮燒魷魚烏冬 $110佢呢度嘅湯底主要都係用海鮮係煲, 所以個湯底係清,冇咩油一夜干魷魚🐙食落口爽口彈牙😀佢呢一款嘅湯底就會傷到係濃郁啲,所以你揀嘢飲嘅時候就可以選擇揀飲品,可以去揀反一啲fresh啲飲品去做番個配搭🔥👍🔸燒帆立貝烏冬 $95 干貝湯底就會相對比較清,自己就鍾意呢個多啲,最主要係因為我自己食得咁比較清淡😂 入面有竹輪,粟米,干貝,都幾足料😶我呢款嘅烏冬就會軟身過一夜干嗰款烏冬🥳🔸精品咖啡 $70用埃塞俄比亞咖啡豆,咖啡飲落去係唔會

🔸腐皮燒魷魚烏冬 $110

🔸燒帆立貝烏冬 $95

🔸精品咖啡 $70
用埃塞俄比亞咖啡豆,咖啡飲落去係唔會話好苦,好啱鍾意一啲又想試下咖啡但係又怕苦嘅人😄佢係主要橙同蜜露味道,感覺好新鮮✨出面好少飲到呢款味道👍👍

🔸檸檬汽水$50
呢度既檸檬汽水係自家製😉你可以飲得出佢好fresh,用左新鮮既檸檬🍋豆蔻,再慢慢等佢發酵而製成,入口有氣泡感覺同好fresh👍👍

🔸Terimisu有
佢哋呢個甜品係每一日都唔同嘅,if你想食甜品的話之前,你要問下佢哋今日會供應啲乜嘢🤤我嗰日去佢哋就係供應Terimisu,可以揀返軟身或者係硬身,我自己呢就鍾意食硬多啲👐😊入口好重啡味,食落仲有回甘☕佢哋除咗烏冬之外,甜品都做得好好