2018-10-03
話說我有個出名嘴刁嘅同事,上星期去完醉胡爐打邊爐之後讚不絕口,我呢個邊爐控就心郁郁,好快就捉埋一樣鍾意打邊爐嘅朋友來試下~Kirin ichiban draught beer 接骨木花$68/pint打邊爐點可以唔飲啤酒呢?呢度嘅啤酒選擇特別多,唔止平時常見嘅樽裝啤酒,連特別口味嘅draught beer都有,我選擇左接骨木花味, 甜甜地好易入口。加拿大象拔蚌刺身象拔蚌好新鮮又大隻,切片切得好薄,鮮甜爽口,點少少醬油已經好正!鮮椰青雞鍋 $268湯底係我地面前整,先煮熟隻雞,加酒之後點火(名副其實的「火鍋」)然後倒入新鮮椰青加熱,超足料~!因為沒有過多調味料,而材料又新鮮,整個湯底很健康,我們都直接喝麻辣牛肉餃(半份)$48這個非常好吃,辣辣的很惹味,牛肉又鮮甜,餃皮很薄,推薦!黃金墨魚丸(半份)$52墨魚丸就食得多,裡面加了蛋黃的倒是第一次吃,很特別。手切頂級安格斯肥牛(小)$188牛肉愛好者一見到即刻心心眼睇紋路就知道好味,油脂分布均衡,入口有香濃牛味,直情想食多一碟!稻庭烏冬 $28粟米 $38芋絲 $28整體來講相當滿意的一餐,環境舒服,服務周到,湯底同食物都好好味,鍾意打邊爐
Kirin ichiban draught beer
接骨木花$68/pint
打邊爐點可以唔飲啤酒呢?
加拿大象拔蚌刺身
鮮椰青雞鍋 $268
然後倒入新鮮椰青加熱,超足料~!
這個非常好吃,辣辣的很惹味,牛肉又鮮甜,餃皮很薄,推薦!
黃金墨魚丸(半份)$52
墨魚丸就食得多,裡面加了蛋黃的倒是第一次吃,很特別。
手切頂級安格斯肥牛(小)$188
牛肉愛好者一見到即刻心心眼
稻庭烏冬 $28
芋絲 $28
鍾意打邊爐的朋友絕對要試下!