2017-06-02
今日收工同屋企人去咗奧海城樂天經典食晚飯,之前去過旗下位於旺角雅蘭中心既樂天皇朝覺得非常唔錯,所以我對依間餐廳好大期望餐廳環境乾淨舒適,座位非常闊落,枱同枱之間有足夠空間,即使客人多,都唔好太嘈。另外,餐廳用咗好多中式擺設,有圓枱方枱長枱任君選擇餐牌選擇非常多,全部都係有南洋風味既中式菜餚,連菜類都有多過十款既選擇,一定唔會諗唔到食咩,值得一讚係好多菜都有大.中.細size,如果人小小就唔驚食唔曬天麻藥膳豬肚湯員工會幫你倒入碗再上枱,細size有6碗份量非常足料,味道濃郁但又唔會咸湯渣e.g. 豬肚瘦肉...煲到林曬,但都仲有小小味四大天王 (秋葵,甜豆,四季豆,茄子)非常入味又唔會咸,小小辣,好開胃煮既時間亦啱啱好,因為有啲地方會煮得太林或者唔夠林,不過依度控制得非常好三杯鴕鳥肉煲肉質嫩滑又惹味,送飯食一流,連小朋友都可以食到香脆彎月黃立鯧賣相已經好吸引,炸到完全外脆內軟,魚肉好新鮮,仲食到好香既味道員工仲會幫手切開條魚,切之前仲問我洗唔洗影相非常親切&細心海鮮皇炒飯粒粒分明,夠乾身有好多蝦同帶子,又林又新鮮
天麻藥膳豬肚湯
員工會幫你倒入碗再上枱,細size有6碗份量
非常足料,味道濃郁但又唔會咸
湯渣e.g. 豬肚瘦肉...煲到林曬,但都仲有小小味
四大天王 (秋葵,甜豆,四季豆,茄子)
非常入味又唔會咸,小小辣,好開胃
三杯鴕鳥肉煲
肉質嫩滑又惹味,送飯食一流,連小朋友都可以食到
香脆彎月黃立鯧
員工仲會幫手切開條魚,切之前仲問我洗唔洗影相非常親切&細心
海鮮皇炒飯
粒粒分明,夠乾身有好多蝦同帶子,又林又新鮮