2020-02-05
今日早收工返屋企又無野做,就約咗友人睇戲食飯,黎到太古城中心,十分方便,睇戲又未夠鐘,就坐低食下野,傾吓計,比我地發現左呢間餐廳,就入去試吓啦。首先友人就選左紅燒台灣牛肉麵,大大碗,啲牛肉非常入味同淋,一啲都唔會痴牙,十分好味,啲麵好多好彈牙,而且個湯底好鮮甜,非常濃厚既牛肉湯底。友人食到津津有味。再叫多個皮蛋豆腐,皮蛋有成半隻咁多,連咪啲豆腐食真係好好味,再點啲醬汁食好味到停唔到口。我就選左個鹽酥雞便當,啲雞炸到金黃色又非常可口,好脆口又唔會油膩,重有啲配菜成個感覺都好豐富。份量岩岩好,岩曬我呢個大肥仔。最後叫左兩杯野飲,一杯係珍珠鮮奶,非常之滑溜而且珍珠都好多,唔會好甜,最岩我地呢啲健康一族。令一杯係芋頭鮮奶,入面有好多芋頭碎,口感一流,係我既最愛,非常好飲。