2019-01-07
喺工廠區工作後覓食,成條街靜英英拉曬閘,雖然係個客度都食咗唔小嘢,但天氣凍感覺要再填啲嘢入肚。在過馬路處附近的一座大廈有日式嘢食, 二話不說盲衝住去, 𨋢門打開等我呀!!再直衝, 不過被保安捉返出嚟,唔該登記身份証。 搭完𨋢行多一層樓梯就到啦, 呢架𨋢好似搭咗程飛機去日本,勁日式裝修。要食嘢攞位先係常識,姐姐開口唔係問幾位,係問有無訂枱,實打道回府啦!等咗一陣可以安排到張枱,天寒地凍唔洗再搵食坐邊個位都願,同埋個個位都咁靚, 坐邊都一樣。呢度有充足時間同朋暢談,傾到戲肉就有嘢食! 烤物份量小小,唔算好特別。出奇好味嘅雞翼真係搵啲嘢填下肚,傾下計。叫咗個沙律,食極都食唔完嘅,菜好新鮮, 味道調教得恰到好處。炒飯嚟到枱面無位擺, 應該係我哋share嚟食擺多咗隻碟,所以唔夠位。好小事啫輕易解決到!炒飯唔油膩,粒粒分明,香味撲鼻。周圍見人叫鰻魚飯多, 下次有機會要試下先。
呢度有充足時間同朋暢談,傾到戲肉就有嘢食!
烤物份量小小,唔算好特別。
出奇好味嘅雞翼
真係搵啲嘢填下肚,傾下計。
炒飯唔油膩,粒粒分明,香味撲鼻。
周圍見人叫鰻魚飯多, 下次有機會要試下先。