香港唔少食台灣菜既餐廳,但唔係間間都有驚喜,呢間餐廳有個地方我非常鍾意,就係佢個菜單設計,精緻小菜套餐既選擇可以個人化揀自己鍾意既配菜,一個餐但食到唔同小吃,對於每次都眼闊肚窄想食幾款野食既人黎講非常perfect!今次我叫左肉燥飯,豬耳,鹽酥雞,同海帶湯。豬耳好重麻油香,咸左少少,鹽酥雞既調味都好香,炸得幾香脆。肉燥飯都保持水準,但驚喜不大。海帶湯就普普通通。唔使錢加既野飲只有蜂蜜紅茶,冷熱同價,我叫左熱既,飲得出係用真既蜜糖,都幾潤不過就好甜,下次要試下叫小甜。總結黎講野食既水準都OK,同其他一般台灣餐廳差唔多,分量都好夠,每個配菜都幾多,如果唔夠飽仲可以免費加飯。如果突然想食台灣野但得一個人,我覺得都可以一試。
今次我叫左肉燥飯,豬耳,鹽酥雞,同海帶湯。