2022-11-21
喺工廠大廈入邊嘅火鍋店,湯底款式都好多,仲可以叫燒肉同埋刺身,可惜疫情期間刺身冇得再供應。鍾意食辣嘅我哋最後揀咗食雞煲,醬料有好多選擇,好欣賞有勁多瑤柱既XO醬,係比預想中辣。至於雞煲雖然半隻但係份量好多,而且肉質都幾滑,之前食過淨係得雞皮有味嘅雞煲,所以幾滿意佢煮得入味。食咗一半就加湯,另外嗌咗花膠鵝腸呢啲冇咁大路既餸,欣賞佢有得雙拼,所以一次過試咗蝦滑同墨魚滑,彈牙爽口有驚喜,而且花膠就算係雙拼都好大舊,所有料都好新鮮。至於肉嘅拼盤可以燒烤,亦都可以打邊爐,最後都係冇揀拼盤,而係叫咗一碟澳洲和牛,首先啲脂肪見到好靚,烚兩烚就即刻可以食,脂肪入口即化,好有油香。整體來講幾滿意食物質素,而且店員服務態度不錯,一有啲咩需要,唔使我哋講都會即刻留意到。