2018-12-05 1352 浏览
到處都有美食只係未遇到機會去品嚐,呢期又去咗銅鑼灣食飯,其實呢度食嘢都比較集中,真係乜嘢美食都會係度食得到夠方便,而且好多食肆都集中晒係同一座大廈裡面,至於今餐係食串燒,就去左呢間已經開業左11年嘅日式居酒屋品嚐一下美食主打菜式就梗係燒物同和食料理,係燒物方面有齊牛、羊、豚肉、海鮮、鳥(即係雞)同蔬菜,大家點都會食到自己喜歡口味燒物,事不宜遲我都點番幾款燒物食住先,就又淡味開始食起,茄子肉質燒得香滑又食到鰹魚乾香味,簡單得來又入味,再來有日本青椒仔,咪睇以為會辣,其實食落爽口得來好清甜食完淡口嘅燒物,輪到有濃味豚之大腸,睇見肥美又飽滿嘅大腸香味四溢,燒得啱啱好食落皮脆肉滑,滿口香甜油脂口感確一流,而另一款係浦燒鰻魚,食到香脆可囗魚皮,入口肉質嫩滑之餘又啖啖鮮甜肉汁眨眼又品嚐左幾款美味燒物,再食埋和食料理咁先至完美晚餐點了海膽海鮮炒飯,材料有主角海膽、章魚、元貝、蜆肉等,熱辣辣海鮮炒飯再食啖又滑又鮮海膽簡直係一流配搭,一次過滿足晒食慾又品嚐一完餐滋味美食。
眨眼又品嚐左幾款美味燒物,再食埋和食料理咁先至完美晚餐
又品嚐一完餐滋味美食。