見呢間大家都她似幾讚,價錢又唔貴,咪叫大家一齊去試吓。本來想打去訂位,點知無得留言。後尾問姐姐,原來佢哋3點先開工,所以最好早一兩日訂位。
等位都等咗大半個鐘,不過有電視同最正既係姐姐會叫您去雪櫃拎罐飲品。您知啦,創興廣場個位就真係唔就腳,係中間,點都行半個站。行,到上去熱辣辣,仲聞到鬼咁香既雞煲,真係好想即刻有位坐低,又見好多人等,轉唔轉地點好呢。就係嗰陣阿姐叫我哋去拎罐汽水休息吓,感覺好好。好老實,汽水邊值錢,入去都係任飲。不過,呢個老板好聰明,照顧客人需要,無計較嗰幾蚊。
環境方面,一般酒樓格局,好多人,茶記檯,好在有卡位。六個人坐滿佢,又面對面,傾計好方便。一坐低記得即刻耍叫咗個煲先,因為要等20分鐘。我哋叫咗個小辣,咪看少,一條條紅椒滾起都唔講少。
個大煲一上,好似幾得,好香又有配菜。份量都幾多,六個人有中隻啦。但係小心有雞頭,我食咗舊唔知係咪pat pat。不過,唔好太期望係好好食,但係以百幾,有啤酒汽水任飲,我就覺得好抵。食到咁上吓差唔多食晒就誚姐姐加湯打邊爐。款式大概有三十款左右,
最搞笑姐姐會定時開咪sell 乳酪,好在無太hard sell,都仲可以接受。
大家今晚食得開心,會再encore。係有話明兩個鐘,會嚟埋咗單先,但係無催我哋走。而且,定時會清吓碟,伙計都OK,追佢單無黑面。漏單都有,以咁爆嚟講,我覺得可接受。希望質數保持,唔好人多咗,又加價,保留四送一優惠就好啦。