2020-03-26
好鐘意食海鮮,特別係蟹既我,成日都會搵有邊間餐廳平、靚、正,話哂食海鮮都係高消費。比我搵到間位於新蒲崗,食蒸海鮮,海鮮粥底餐都幾抵食,係咪直就要試過先知。今日book 左同朋友食,入去前要量體溫,消毒雙手,成套餐具都用高溫即時蒸焗消毒,甘就食得安心。我地都揀399一位既套餐,好豐富,有九款海鮮,虎蝦、蟶子、東星斑、膏蟹、龍蝦、鮑魚、 龍躉片、蠔同刀貝蚌。樣樣新鮮鮮甜,全部都係同時身為批發海鮮老闆挑選,全部係世界唔同地方野生捕足。個粥底一樣好正,吸收左甘多海鮮精華,起鮮甜,又放埋豬骨入去熬粥。個粥分量好多,同朋友一人打包一碗,返到屋企比寶寶食,佢讚不絕口,話唔解可以甘好味。呢度員工好Nice 又熱情,蒸海鮮全程員工處理,同朋友絕對唔會交叉感染。冬瓜露同椰汁官燕都無得彈。
冬瓜露同椰汁官燕都無得彈。