2008-04-03
復活節前夕同幾個朋友去左旺角一間叫<天機棧> 聚舊,但由於八點幾都幾多人,所以被安排到樓上坐。我地諗左一陣都未決定到食咩,所以個waiter就叫我地等佢一陣,佢要落去攞野,好快返。Good!! 好有交帶,完全唔覺得被冷落。我地order左一個二人餐同一個一人餐,另外再加多一個瑞士雞翼。二人餐芒果沙律(無乜味又唔夠凍)+焗扇貝(好味) 七成熟T骨牛扒(un左d又有根)+蒜容大蝦魔鬼雞(隻蝦好大隻,雞又好好食) 心太軟(超好食!!d朱古力湧哂出黎) 一人餐七成碳燒牛柳(ok) 瑞士雞翼(都ok不過唔夠入味) 整體食物都唔錯!! 環境方面,冷氣唔係太夠,可能係因為我地張枱近門口,而度門又常開啦!!而整潔方面都ok,不過不失啦!!至於服務方面,可能係繁忙時間所以d野食都要等一陣至黎,不過我覺得acceptable,同d朋友傾下計都唔覺唔覺。而且個waiter d態度真係超好,成個場佢一個人負責,忙到tum tum轉都唔會忽略你,時不時睇下你有乜需要,態度誠懇而且有求必應,仲會同你講下笑都幾funny。最正既就係我地個甜品凍左佢自動話幫我地熱返佢,真係好細心。我食過唔少大酒店既b
二人餐
芒果沙律(無乜味又唔夠凍)+焗扇貝(好味)
心太軟(超好食!!d朱古力湧哂出黎)
一人餐
七成碳燒牛柳(ok)
瑞士雞翼(都ok不過唔夠入味)
整體食物都唔錯!!
至於服務方面,可能係繁忙時間所以d野食都要等一陣至黎,不過我覺得acceptable,同d朋友傾下計都唔覺唔覺。而且個waiter d態度真係超好,成個場佢一個人負責,忙到tum tum轉都唔會忽略你,時不時睇下你有乜需要,態度誠懇而且有求必應,仲會同你講下笑都幾funny。最正既就係我地個甜品凍左佢自動話幫我地熱返佢,真係好細心。我食過唔少大酒店既buffect,但係都無一間可以有依種service,真係一流!! 我一定會再去幫襯。