2017-10-23 133 浏览
早排聽朋友講呢度有間打冷好得,今日終於有機會黎試下!蒜蓉牛油蜆平時好鍾意食蜆,成日食䜴椒炒蜆多,今次見到有牛油蜆覺得好特別,就試下,非常有驚喜既菜式!大蜆非常新鮮,蒜蓉同牛油比例啱啱好,再攞去焗,要襯熱食,牛油既咸香味同蒜蓉既味道好夾,加上大大仔既焗蜆,帶出蜆既鮮味!必食之選!土魷爆牙肉餅用料足,肉餅彈牙啖啖肉,肉汁香濃,撈飯最啱!有咸蛋、土魷、魷魚、銀魚、咸魚及梅菜揀,我地就揀左土魷,師父將土魷切粒放在肉餅上蒸,有小小芫茜係面,連肉汁食,香味及口感一流!潮式爆花蠔餅好足料,蠔本身好新鮮,每啖都有蠔,同粉漿比例啱啱好,成塊蠔餅都炸得好均匀同脆身。點魚露食就perfect!滷水拼盤(大)鹵水拼盤有紅腸,大腸,生腸,鵝肉,鹵蛋等共十種食物!每樣食物都好入味,但又唔會太咸,鹵水又香又好味!最正就係底下d芽菜,索晒d滷水汁食,啖啖都食到滷水既香味!番食之選!
早排聽朋友講呢度有間打冷好得,今日終於有機會黎試下!

蒜蓉牛油蜆

土魷爆牙肉餅