2023-12-24 173 浏览
踏入「一泡而红泡饭专家」,落座后我嘅第一选择系柱侯牛腩泡饭🍚。啱啱上枱,汤气腾腾嘅牛腩尽展眼前,每一啖都感觉到牛肉嘅鲜美同柱侯酱嘅醇厚。牛腩慢火炆到软绵绵,入口即化,但又唔会烂到失去咬劲,真系几得意嘅口感。我再搭配杯冻柠檬利宾纳,清新柠檬味同微甜泡饭汤头完美对碰,爽口得黎,好夹又解腻😌。虽然牛腩泡饭真系主角无误,不过其实价性比很高。治下肚之后,个人觉得相当满足!泡饭嘅米饭系另一大亮点,粒粒分明、湿润透亮,攞个汤匙搅一搅,每一粒饭都好似诉说紧质量同功夫。又或者可以话,这家食品之所以教人一试爱上,部分原因就在于这米饭嘅细腻跟汤底嘅匹配。总括来讲,这次嘅体验系一次俾人惊喜嘅饮食之旅。好食嘅牛腩、弹牙米饭加上格调高嘅冻饮,食力十足,落「一泡而红泡饭专家」,唔妨试下!😊👍🏻