個個都去🇯🇵日本,唔通我又有得去日本咩...攞唔到假,唯有喺香港搵間高質日本野食下,慰勞下自己。.行到門口就見到大大隻蟹嘅裝飾,好得意。餐廳雖然喺地庫但係空間好廣闊,用餐環境舒服。.佢哋嘅餐牌都幾多嘢食,唔想煩嘅我哋就直接揀咗個最高價錢嘅套餐,諗住一係唔食,要食就食最好嘅。.首先上嘅係前菜嘅部份,松葉蟹肉三文魚籽沙律食落鮮美鮮美的,炸九池魚細細條但係幾肥美,加埋脆口炸蟹仔,不錯,但要說更喜歡的,就要數蟹肉鍋巴配紅酒鵝肝,食落鹹香鮮甜,有味蕾起舞感覺,好有驚喜。刺身四點做到omekase質素,池魚尤其鮮甜嫩口。.食完凍野就到熱食。黑魚子海膽蟹肉蒸蛋貌相已經好吸引,食落蛋味重又滑,鮮甜鮮甜的。🥚.日本時令活蟹一上檯就謀殺了我們不少手機📱相片空間,因為真的好大隻!看人口水都滴下來,味道上也沒有挑剔,啖啖鮮味,好正。食完仲未夠喉嘅話,就可以繼續狂擦浜燒鱈場蟹腳,同樣係啖啖肉,無得輸。.食完蟹之後,最後仲有2選一嘅蟹飯or粥暖暖胃,同海鮮湯等等,完全係令蟹fans瘋狂嘅操作。.最後嘅奶凍甜品都無令人失望,好滑溜,🥛奶味濃郁,加上煙韌抹茶蕨餅,由頭到尾,一氣呵成,高質。~~~蟹慶 銅鑼灣軒尼詩道5

~~~
蟹慶