2013-04-02
一帶到埋位呢盤刺身已喺枱面(枱枱如是), 雖然係一坐低就有得食, 但我覺得唔係太衛生, 因盤嘢唔知擺喺度封咗幾耐塵。刺身水準一般, 唔夠新鮮唔夠厚切, 同埋三文魚食到有筋...雞軟骨, 腎 --- 正常牛舌 --- 幾好芝士翠玉瓜 --- 平時我好鍾意食串燒翠玉瓜, 但佢加咗芝士後反而令到味道麻麻天婦羅蝦, 菇 --- 正常黑松露 / 三文魚籽水蛋 --- 成晚最滿意嘅食物, 水蛋蒸得好滑, 黑松露好過三文魚籽, 因為三文魚籽又係唔夠新鮮呢碟吉列真係差到爆, 因同行者唔食吉列外面層炸皮所以拆開嚟食"秘製章魚丸子燒" --- 幾好, 外皮保持少許脆身, 裡面又唔太過一pat漿, 但就食唔到有章魚"吉列廣島蠔" --- 正常"吉列北海道帶子" --- 並唔係原柆帶子,而係好似蟹柳咁卷成然後切厚片扮帶子, 真係即時o咀..."吉列鱈場蟹鉗" --- 其實我只係expect比到好似酒樓去飲果d質素已經ok, 但係...佢入面團"肉"似係魚漿溝粉整出嚟, 咬咗一兩啖都啃不下去"秘製汁金菇牛肉" --- 我冇睇真落order時以為係金菇牛肉卷, 寫咗份量2, 於是嚟咗大大碟, 其實冇必秘製汁可言,
牛舌 --- 幾好
"吉列廣島蠔" --- 正常
题外话/补充资料:
某日路過有人派傳單先知原來呢間一壽司係專食放題同埋只開晚市, 而隨傳單附送咗1張2人惠顧7:30pm前埋單減$100嘅現金券, 由於平日7:30pm前埋單會太rush, 所以趁假期去咗試下, 用coupon後拉返勻都係$190/位(假日原價$218/位+10%), 結果係好麻麻...以CWB咁多放題店, 而且價錢又相若, 無論食物同價錢佢都冇優勝之處, 所以我唔會再食佢. 以前耐唔時都會去幫襯下一壽司, 但近呢幾年分店越多水準越下降, 試埋呢次放題真係可以死心唔洗再食佢。