餐厅: 小點角落 (新都會廣場)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
去咗葵芳呢間以香港街頭小食為主題嘅餐廳,好多菜式都加入咗玩味元素,都幾特別😍掃街拼盤🍱 ($106)呢個掃街拼盤一次過可以滿足晒平時想食嘅街頭小食,有大大粒咖喱魚蛋、蝦頭油菜圃燒賣、山椒鹹蛋黃雞翼、麥皮蝦芒果沙律脆筒、煎釀三寶同埋碗仔翅😍 我自己就最鍾意食大大粒魚蛋,夠晒彈牙❤️ 煎釀三寶外脆內軟熟👍🏻蝦頭油撈麵🦐 (跟餐+$18)撈麵質地好煙靭,仲有少少辣辣地,好惹味🥰山椒鹹蛋黃雞翼🐥 ($76)雞翼炸得好香脆,入邊一啲都唔會乾身,再加埋面頭個醬好惹味❤️ 仲加咗$18配埋個田園沙律🥗沙嗲封門牛柳湯一丁🍜 ($38)見佢哋早餐Menu仲有得嗌就叫咗一個嚟試吓, 封門牛肉味好濃郁,質地好軟熟,好推薦大家早餐嚟試吓👍🏻雪糕雞蛋仔102畫室🎨 ($60)呢個又係打卡之選,將街頭美食雞蛋仔造成可愛嘅畫板設計,可以自己揀兩款唔同嘅醬料嚟配搭,我哋就揀咗朱古力同埋煉奶味,好玩又好食,超正❤️芒芒小丸子椰皇蛋白🥥 ($72)入面材料好豐富,有新鮮芒果肉,煙靭軟糯嘅小丸子,仲有清甜香滑嘅椰皇蛋白🥰豆腐凍芝麻糊 ($48)豆腐凍好似雪糕咁形態,上面仲有塊芝麻薄脆,仲有一樽濃郁嘅芝麻糊俾你倒落去,唔會好甜🫶🏻

掃街拼盤🍱 ($106)

蝦頭油撈麵🦐 (跟餐+$18)
撈麵質地好煙靭,仲有少少辣辣地,好惹味🥰

山椒鹹蛋黃雞翼🐥 ($76)

沙嗲封門牛柳湯一丁🍜 ($38)

雪糕雞蛋仔102畫室🎨 ($60)

芒芒小丸子椰皇蛋白🥥 ($72)

豆腐凍芝麻糊 ($48)

草莓鮮奶🍓 ($36)
呢杯好推介俾大家,用咗新鮮士多啤梨醬,再加上鮮奶,粉粉嫩嫩嘅顏色超級引,味道酸酸甜甜❤️

棉花糖朱古力🍫 ($36)
朱古力味濃郁,仲有大大粒棉花糖🥰