2021-08-18
一個價錢就包含咗刺身、雞煲、火鍋~三百幾蚊一位,覺得呢個放題性價比非常高。一坐低首先會每人上一人一盅燉湯,仲要底下有個蠟燭台燒住,熱辣辣咁~然後就係刺身拼盤,當日嘅刺身有海立魚、甜蝦+燒鰈魚同埋蘋果象拔蚌,鰈魚好肥美,咬落去油脂十足!象拔蚌爽甜脆!小食青瓜蟹籽蟹柳沙律,清清爽爽。花膠年糕雞煲我就揀咗小辣,醬汁惹味,同外邊啲雞煲唔同,佢入邊係有花膠同埋年糕!估唔到年糕可以同雞煲咁配合,花膠炆得好淋好入味,正呀~食完雞煲就開始打邊爐,當日嘅邊爐湯底有蕃茄牛肉鍋或者秘製蝦米鍋,我就揀選左秘製蝦米🦐佢嘅味道就好似嗰啲日式拉麵海老湯咁,橙色嘅,散發非常濃烈嘅蝦味,辣辣地好過癮!火鍋海鮮拼盤有一隻龍蝦,鮑魚同埋扇貝,都好揼本,其中鮑魚最好食,新鮮郁郁下,又爽又甜又滑!自選嘅火鍋配料非常之多,我揀咗聖子、蝦、魚蛋、黑松露墨魚滑、西班牙豚肉片、斑片、娃娃菜等。其中強烈推薦海中蝦,大隻又新鮮,我食完都encore再嗌!吃飽之後仲有雪糕,有朱古力、伯爵茶同埋海鹽口味,後邊兩隻味道都非常特別。不得不提嘅就係員工服務態度超好,好主動不停咁睇吓你有咩需要,唔似平時外面放題餐廳個個扮睇你唔到咁嘅樣。
小食青瓜蟹籽蟹柳沙律,清清爽爽。