2021-08-13
5點零鐘,係大埔廣場地下見到大批人排隊,初時以為係mirror error黎左,望下發現原來人潮係排緊校長燒肉,我過去望下價錢,好平,5點入座有刺身都係$158,橫掂未諗到食咩,餐廳又開始叫飛,一於試下。店內裝修非常有趣,乜都有,座位闊落,眨眼間已爆場,出食物區行一圈,選擇眾多,應有盡有。除咗大量燒肉,仲有火鍋、熟食、湯、甜品。刺身畢竟係高價少少,所以先試,叫左吞拿魚、三文魚、螺片,非常新鮮,總共食左四轉。呢間燒肉比其他店舖出色在配料極多,燒肉時,我同朋友可以跟返自己口味加調味料,當中最推介大家食香草魚柳,冇估到平價但食到高質魚鮮,肉質彈牙,加埋蜜糖一流👍🏻重有鴨胸,好味到連食左幾舊。其實種類咁多,好難食得哂,食哂正餐,甜品竟然有驚喜俾到我,個朱古力蛋糕真係好好好食😭入面超足料,舖滿朱古力粒,味濃口感好,就算係好飽,我都停唔到連食四粒。總括而然,性價比高,每個類別都有非常多選擇,飲品方面,仲有酒,而且係好多款任你揀,包你食完飽足幾日😊